Kirjeldus
Conde de Hervías on ainulaadne ja spetsialiseerunud veinimaja Rioja Alta põhjaosas, Torremontalbo külas. Veinimaja ajaloolistes viinamarjaistandustes toodetakse kõrgeima kvaliteediga single-vineyard veine. Íñigo Manso de Zúñiga Ugartechea ja tema abikaasa Yolanda Garcúa Viadero on pühendanud terve oma elu veini tegemisele paljudes erinevates Hispaania piirkondades. Conde de Hervías on praegu Rioja üks klassikaliselt unikaalsemaid ja elegantsemaid tõlgendusi asudes vaid mõne kilomeetri kaugusel Haros leiduvatest masstoodanguna valmivatest Rioja veinidest.
There are old vines, and then there are old vines: but how old is “old,” exactly?
Conde de Hervías toodetakse kahest külgnevast viinamarjaistandusest Torremontalbo südames 475 m kõrgusel, Ebro jõe paremal kaldal. Íñigo teeb Conde de Hervíast ainult parimate aastatel ja sedagi minimaalsetes kogustes. Las Arenillas on Rioja üks kuulsamaid phylloxera-eelseid viinamarjaaedu, mille viinapuud istutasid 1864. aastal Hervíase krahv Don Nicanor Manso de Zúñiga ja tema vend Don Victor Victor Cruz. Nende hämmastuseks elasid need Las Arenillase viinamarjaistanduse viinapuud phyloxera epideemia üle pinnase liivase olemuse tõttu. Las Arenillas on Rioja Altas ainuke dokumenteeritud viinamarjaistandus, mis elas üle phyloxera epideemia ja oli piirkonna hilisemaks ümberistutamiseks Ground Zero. Neid viinapuid kasutati Rioja taasistutamisel pärast phyloxera kriisi. Mõisat ümbritsevad viinapuud kannavad asendamatut geneetilist pärandit, mis eelnes Rioja industrialiseerimisele. Íñigo kasutab kõigi oma viinamarjaistanduste jaoks traditsioonilist bush meetodit, mis aitab säilitada veinide happesust ja värskust ning samas ka kaitsta kuumakahjustuste eest. Conde de Hervías toodetakse mahepõllunduslikult kasvatatud viinamarjadest, millest umbes 90% moodustab tempranillo ja 10% graciano. Veini valmimisprotsessi ei kiirustata kunagi tagant. Vein on valmis ainult siis, kui see suudab väljendada oma isikupära.